Members :: 13177  

Ghana Police Exam Aptitude Test Questions 2020



⭐⭐⭐⭐⭐ - Information on Ghana Police Exam Aptitude Test Questions. Other topics of interest include: GHANA POLICE COMMAND AND STAFF COLLEGE, Ghana Police Handbook Download, Ghana Police Service Greater Accra Telephone Contact Numbers, Ghana Police Service Tema Telephone Contact Numbers, Ghana Police Service Ashanti Regional Telephone Contact Numbers. Use the search box above to search for more.



  


Police exam questions for the aptitude test are drawn from different subjects including Mathematics, English, and General Knowledge.

Likely questions in the Ghana Police Recruitment interview questions from past police recruitment aptitude tests:

1) When was the Ghana Police Service (GPS) established?

ANSWER: 1894, Accra, Ghana

2) What are the objectives of the Ghana Police Service?

ANSWER: 

AIMS AND OBJECTIVES OF THE POLICE

The Ghana Police Service as it is now called has as its motto "Service with Integrity".

The functions of the Ghana Police Service as stated in the Police Service Act, 1970 [Act 350] of Ghana are as follows;

• Crime detection and prevention

• Apprehension (arrest) and prosecution of offenders

• Maintenance of law and order

• Due enforcement of the law 

3). What is the Ghana Police Service motto?

ANSWER: Service with Integrity

4) What is the name of the Ghana Police Service IGP?

ANSWER: Search for current answer

5) Who is the present Chief of Defense Staff?

ANSWER: 
The CDS is appointed by the President, in consultation with the Council of State of Ghana. The current CDS is Vice Admiral Matthew Quashie. He was appointed by President Mahama on 28 March 2013.




6). What is the full meaning of GPS?

ASWER: Ghana Police Service

7). What is the full Meaning of IGP?

ANSWER: Inspector General of Police

8). When did Ghana get her independence?

ANSWER: 6 March 1957

9) Which year was Ghana flag designed and who designed it ?

ANSWER: 

The flag of Ghana was designed and adopted in 1957 and was flown until 1962, and then reinstated in 1966. It consists of the Pan-African colors of red, yellow, and green, in horizontal stripes, with a black five-pointed star in the center of the gold stripe. The Ghanaian flag was the second African flag after the flag of Ethiopia to feature these colors.

The black star was adopted from the flag of the Black Star Line, a shipping line incorporated by Marcus Garvey that operated from 1919 to 1922,[1] and gives the Ghana national football team their nickname, the Black Stars.

The flag was designed by Theodosia Okoh. The red represents the blood of those who died in the country's struggle for independence from the United Kingdom, the gold represents the mineral wealth of the country, the green symbolizes the country's rich forests and natural wealth, and the black star is the symbol of African emancipation.[2]

The flag's design influenced that of the flag of Guinea-Bissau (1973).


Published by GWS Online GH


 Listen To London Radio Stations Streaming Live Online Now! 

Find Out More About Ghana Police Exam Aptitude Test Questions 2020


Find Business & Locations Related To Ghana Police Exam Aptitude Test Questions 2020


Watch Videos On : Ghana Police Exam Aptitude Test Questions 2020


Find Tweets


Chat With Other Users On This Page (Registered Members Only)






 

1227
visitors online

Log in to chat with other members

Rooms available: Dating, Business/Market, Education, VIP Room

Members logged in (22) : opokuernest272  Iky  Aduopoku1  ahamioje victor  Agboka Christian  peregrine  Demwiz  omonitan78  amore  teeberry  Khodjobest  kio  Gideon Laryea  Godwill  Uzoma  Rayadd12  STEPHEN EKUBAN  KellyG  spendybae  kpoha  makchev  GWS_Admin  
Page Last Updated On Saturday, 18 January 2020.
Do Not Sell My Personal Information